Osagaiak:
-8 kikarakada ur
-1/2kg txirla
-Perrexil xehatua
-2 goilarakada tipula xehatu
-Ura
Nola prestatu:
1.Lehendabizi txirlak ondo garbitu ur hotzez, hondarra kentzeko bata bestearekin igurtzi behar dira.
2.Gero bota zortzi kikarakada ur kazola batera eta sutan jarri. Txirlak bota uretara eta irakin bat eman ireki daitezen.
3.Txirlak irekitzen direnean ura iragazi eta gorde.
4.Jarri sutan kazola bat olioarekin eta bertara bota oso mehe xehatutako tipula; hau frijitzeko:
5.Tipula gorrituta dagoenean, txirlak, arroza eta perrexila bota eta dena nahastu.
6.Gordetako ura berotu barriro eta irakiten dagoela bota arrozetara.
7.Gatza bota eta utzi sutan, arroza bere puntuan egon arte.
2.Platerra: OILASKOA LABEAN ERRETA
-Oilaskoa
-Berakatza
-Olioa
-Gatza
Nola prestatu:
1.Oilaskoari olioa eta gatza bota.
2.Oilaskoaren gainetik berakatza ipini.
3.Oilaskoa labean sartu, hau 180º gradutan dagoenean.
4. Oilaskoak urre kolorea hartzen duenean labetik atera behar da.
Postrea: MAZEDONIA
Osagaiak:
-Sagarra
-Mandarina
-Melokotoia
Nola prestatu:
Lehenik fruten azalak moztu behar dira. Ondoren frutak zatitu eta kopa batera bota. Azkenik melokotoiaren almibarra bota.
ON EGIN!
iruzkinik ez:
Argitaratu iruzkina